4beauforteStacks Image 141
In 1998 begon Esther-Ellen (°1992, Leuven) met muziekinitiatie aan de muziekacademie "J.H. Fiocco" te Schaarbeek, dependance te Huldenberg. Gevolgd door lessen dwarsfluit, samenspel en piano.
In 2010 studeerde ze af voor dwarsfluit en samenspel met grootste onderscheiding. Na haar middelbare studies Latijn-Wiskunde met optie filosofie behaalde ze in juni 2013 haar bachelor diploma dwarsfluit. Momenteel volgt ze de masteropleiding dwarsfluit aan LUCA School of Arts campus Lemmensinstituut te Leuven bij Prof. Philippe Benoît. In september 2012 begon zij lessen traverso te volgen bij Frank Theuns.

Als (jonge) fluitiste deed Esther-Ellen orkestervaring in de plaatselijke harmonie orkesten. Dit onder leiding van dirigenten zoals, Marc Verboomen, Luc Vandermosten, Luc Bartholomeus, Jo Schelkens, etc...
Zij volgde als beginnend fluitiste stages aan het Lemmensinstituut te Leuven en Muzikamp Oostmalle. Later volgde Esther-Ellen meermaals masterclasses bij Frank Hendrickx en Carlos Bruneel.
In augustus 2013 speelde ze met I Solisti del Vento de wereldcreatie van ’Concerto for Piano and Wind instruments’ van de Belgische componist R. Groslot. Daarnaast trad ze een aantal keer als soliste op met Harmonie orkest Panta Rei (Leuven), dit onder andere in Crystal Palace (Engeland).

Om haar muzikale creativiteit te uiten volgde ze sinds 1999 richting klassiek ballet en jazzdance. Zij danst sinds 2009 bij danscompagnie “Het Danshuis” te Leuven.
Tevens behaalde ze in 2011 het diploma instructrice Partyrobics.
In oktober 2011 startte Esther-Ellen als lesgever dwarsfluit aan het muziekatelier JMA, te Schiplaken. Vanaf 2012 gaat ze als enthousiaste lerares sport en dwarsfluit mee op de stages van Muzikamp Oostmalle.