4beauforteStacks Image 144
Liesbet Vanherck studeerde 9 jaar dwarsfluit bij Vera Van Eyndhoven aan de SAMWD te Lier. Zij studeerde af te Lier met grootste onderscheiding.

Na haar studies Humane wetenschappen aan het Sint-Gummaruscollege te Lier werd het kiezen tussen 2 passies: muziek of de zorg voor personen met een verstandelijke beperking. Het werd de muziek en Liesbet trok naar het Lemmensinstituut in Leuven om er te studeren bij Philippe Benoit. Daarnaast studeerde zij piano bij An De Coninck (samwd Lier) en Ellen Moortgat (Lemmensinstituut Leuven).

Op achttienjarige leeftijd behaalde zij een eerste prijs op de nationale wedstrijd voor muziek en woordkunst Dexia Classics te Brussel.
In 2009 behaalde zij haar diploma bachelor in de muziek met grote onderscheiding. Tijdens het academiejaar 2009-2010 combineerde zij haar masteropleiding aan het Lemmensinstituut met fluitstudies aan het conservatorium van Maastricht. Zij speelde tevens op de finale van het Benelux fluitconcours in april 2011. Op 31 juli 2010 trok zij als erasmusstudent naar Letland waar ze studeerde bij Ilona Meija-Bezprozvanova aan het conservatorium van Riga.
In september 2011 behaalde Liesbet haar master in de muziek, afstudeerrichting instrument met grote onderscheiding.

In juni 2012 rondde zij haar fluitstudies (voorlopig) af met de specifieke lerarenopleiding en een bijkomende master kamermuziek, beide met onderscheiding. In het kader van haar lerarenopleiding engageerde zij zich voor BRIEZZ, een muziekgroep bestaande uit personen met een beperking.

Liesbet geeft les (dwarsfluit, AMV) in muziekacademies en muziekateliers. Daarnaast vult ze op diverse plaatsen de lessen pré-opleiding in (muziekinitiatie voor 6- en 7-jarigen). Op vraag werkt zij mee aan muziekprojecten ondermeer van La Passione, het orkest in residentie van de academie te Lier. Sinds jaar en dag is zij lid van Koninklijke harmonie De Nachtegaal te Ranst. Sinds 2011 kan je haar ook horen musiceren met het fluitkwartet 4beauforte.

Professioneel zet zij zich met hart en ziel in voor haar beide passies: muziek en de zorg voor personen met een beperking.