4beauforteStacks Image 138
Op zeventienjarige leeftijd werd Annelies De Dauw toegelaten aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze dwarsfluit studeerde bij Berten D’Hollander. In juni 2011 behaalde ze hier haar masterdiploma ‘dwarsfluit’ met onderscheiding. Later volgden een masterdiploma ‘kamermuziek’ en een diploma ‘specifieke lerarenopleiding’, die ze beide in juni 2012 in ontvangst mocht nemen.
In juni 2015 behaalde zij ook het diploma ‘kleuteronderwijs’ waardoor zij haar beide passies kon combineren.

Op muzikaal vlak is Annelies erg veelzijdig: ze speelde mee in verscheidene musicals, zowel op het podium als in de orkestbak. Meermaals werd ze gevraagd om mee te werken aan projecten met het Drongens kamerorkest, VOX Mago en verscheidene koren. Ook is zij een vast lid van het fluitkwartet 4beauforte (www.4beauforte.be) dat zilveren medailles behaalde op internationale wedstrijden in G.H. Luxemburg en Slovenië. Vorig jaar staken zij de kindervoorstelling ‘4beauforte en de dansende rode schoentjes’ ineen. Deze mogen zij in 2015-2016 regelmatig spelen in zowel scholen, musea als muziekacademies. Daarnaast verzorgen zij geregeld muzikale omlijstingen en spelen naast hun kindervoorstellingen ook vele andere concerten.

Hiernaast is Annelies De Dauw ook een enthousiaste leerkracht: zij doceerde reeds dwarsfluit, notenleer en creatief musiceren alsook muzikale opvoeding en esthetica. Momenteel is zij actief als leerkracht notenleer, dwarsfluit en als vaste muziekleerkracht in een kleuterschool.