4beauforteStacks Image 61
Hannelore Bollen is geboren op 22 maart 1989 in Tienen en zette haar eerste muzikale stappen in de academie van haar geboortestad. Hier volgde ze gedurende 9 jaar dwarsfluit en tevens 5 jaar piano en studeerde ze af met grootste onderscheiding.

Na haar studies Latijn-Moderne Talen begon ze in september 2007 haar hogere studie dwarsfluit aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Philippe Benoit. Daar behaalde ze in juni 2010 haar bachelordiploma en 2 jaar later haar masterdiploma.

In juni 2013 voltooide ze ook haar fluitstudie aan het conservatorium te Maastricht en haar specifieke lerarenopleiding aan het Lemmensinstituut.

Naast jarenlang lid geweest te zijn van verscheidene plaatselijke muziekverenigingen, maakte Hannelore gedurende drie jaar ook deel uit van het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek waar ze haar eerste orkestervaring opdeed. Hiermee soleerde ze in 2009 met het fluitconcerto in G van W.A. Mozart.

Als freelance muzikante wordt Hannelore gevraagd in verschillende ensembles en orkesten, waaronder het Hageland Wind Orchestra.

Momenteel geeft ze les aan de Academie Regio Tienen en de Muziekacademie Frédéric Chopin te Etterbeek.