Wie zijn wij?

Vier enthousiaste fluitisten, afgestudeerd aan LUCA School of Arts campus Lemmensinstituut, richtten in 2011 samen een fluitkwartet op: 4beauforte. Dit ensemble wordt gevormd door Annelies De Dauw, Esther-Ellen van der Veen, Hannelore Bollen en Liesbet Vanherck. 

Samen brengen zij een gevarieerd programma, aangepast aan elke gelegenheid. Op korte tijd bouwden zij een repertoire op dat gaat van classicisme tot hedendaagse muziek en lichtere 21e eeuwse muziek. Met deze werken traden zij reeds op verschillende locaties op. Ze zijn steeds op zoek naar nieuwe projecten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: de samenwerking met Ray Verhaegen en Warre Borgmans aan de voorstelling ‘Het gesproken boek Live’, een project voor blinden. Ze begeleidden een koorproject goed voor drie grote concerten in West-Vlaanderen. Ook luisteren ze regelmatige recepties op zoals bij de opening van RevArte(revalidatie ziekenhuis), Lustrum van de Marnixring, de vernissage van een schilderijententoonstelling in Baron’s Brasserie te Huldenberg, Museum M te Leuven, Groep T KU Leuven en speelden ze voor Fedasil (federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers).

Daarnaast vinden zij het heel belangrijk om de jeugd mee te trekken in hun enthousiasme! In januari 2014 speelden zij hun eerste aperitiefconcert voor Jeugd&Muziek in Tienen. Momenteel is de groep actief bezig met de kindervoorstelling ‘Prik!’ na het succes van de voorstelling ‘4beauforte en de dansende rode schoentjes’.

4beauforte streeft steeds kwaliteit na, dit uit zich in de behaalde wedstrijd resultaten. In 2012 behaalden zij op de European competition clarinet, saxophone and chamber music te Groot Hertogdom Luxemburg een score van 91,3%, goed voor een zilveren medaille. Dit resultaat kregen ze in 2014 bevestigd op de wedstrijd Svirél in Slovenië, waar ze met een score van 94% ook een zilveren award behaalden.

Meer informatie en de persoonlijke biografieën kan u vinden op onze website www.4beauforte.be. U kan ons steeds contacteren op 4beauforte@gmail.com of bellen naar +32 496 31 17 71.